Zaailing Coaching Rotterdam

Zaailing Coaching Rotterdam

Coaching met creatieve middelen

Ik heb in de jaren negentig een vierjarige opleiding Creatieve Therapie, beeldend vormen gevolgd. Vanuit de kennis en ervaring die ik tijdens die opleiding heb vergaard bied ik nu mijn cliënten coaching en counselling met creatieve middelen zoals tekenen, schilderen en boetseren.

Via het tekenen, schilderen enz. druk je jezelf uit. Zoals kinderen overal ter wereld ook hun ervaringen verwerken in hun tekeningen. Je hebt er geen ervaring voor nodig, het gaat er niet om dat je iets moois maakt, of dat je heel goed bent in schilderen bijvoorbeeld, het gaat erom dat je iets in jou tot uitdrukking laat komen.

Hierbij worden dingen letterlijk zichtbaar, je zet het op papier, of vormt het in de klei. Je zult verbaasd zijn over wat je eigen werk of je manier van werken je laat zien. Er kunnen heel herkenbare elementen in terugkomen waarin je makkelijk een verband kan leggen met iets waar je tegenaan loopt.

Bijvoorbeeld: je merkt dat je erg gehaast tekent, je wil het snel af hebben, snel resulaat. Hierdoor vergeet je bijna te ervaren, te voelen, er eventueel van te genieten. Of je tekent jezelf heel klein in een hoekje van het vel papier. Je herkent dit van jezelf, je geeft jezelf niet zo veel ruimte.

Ook kunnen er dingen zichtbaar worden waar je je helemaal niet zo bewust van was. Over het algemeen kan dat heel verhelderend zijn. Tijdens het bespreken van een werkstuk gaan we in op wat jij zelf ervaren hebt, hoe je ernaar kijkt, wat je opvalt. Ik stel vragen naar aanleiding van je werkstuk, en we bespreken wat ik opvallend vind.

Vaak werk ik aan de hand van opdrachten, maar ook kijk ik per cliënt en per sessie waar behoefte aan is.